Letter send to Dutch entrepreneur organisation VNO-NCW, Mr Streekstra accountable for raw material industry

Please show your support for Dorsen
Van: <amacco@hotmail.com>
Datum: 2 mei 2017 16:17:46 CEST
Aan: <streekstra@vnoncw-mkb.nl>
Kopie: <flintymaguire@burdockhouse.co.uk>
Onderwerp: Kinderen in de kobalt mijnen in DR Congo

Geachte dhr Streekstra,
Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende, eind februari zond RTL nieuws een item uit over kinderen in de kobalt mijnen in DR Congo. Het origineel is gemaakt door Sky News, hier vindt u de link naar het item; http://news.sky.com/story/meet-dorsen-8-who-mines-cobalt-to-make-your-smartphone-work-10784120
Dit nieuws heeft mij diep geraakt.
Graag stel ik mijzelf voor. Mijn naam is Annemiek Jansen-Macco, moeder van Lars (3) en Niels (1,5), getrouwd met Mark en piloot bij KLM.
Door dit nieuwsitem ben ik op zoek gegaan naar informatie, en hoe deze kinderen te helpen. Sindsdien heb ik een website met mijn Engelse compagnon Flinty Maguire, www.cobaltchildren.org. Met deze website en sociaal media, vragen wij aandacht voor de kinderarbeid in Congo.
DE werkgeversorganisatie van Nederland kan hierin iets betekenen! Samen met de Nederlandse overheid, kan de VNO-NCW bijdragen aan Fairtrade winning van kobalt, het ‘goud van de 21ste eeuw’.
Wij als consument kunnen dit niet alleen, wij hebben juist bedrijven, organisaties en overheden nodig om deze mensen een beter leven te gunnen. Die kinderen werken zodat wij onze tablets, mobieltjes, laptops en alle andere technologische snufjes in huis kunnen gebruiken! Kinderarbeid anno 2017 kan echt niet meer!
Ik zou een reactie enorm op prijs stellen en hopelijk meer aandacht binnen de VNO-NCW voor dit probleem.
Graag hoor ik van u,
Vriendelijke groet
Annemiek Jansen-Macco
About Annemiek Macco 3 Articles
Mother of two sweet little boys (1 and 3) and wife to Mark, a dutch marine. Pilot for KLM airlines, who loves all outdoor sports and fitness and jogging. During spring and summer I can mostly be found in the garden. My other passion is visiting the Italian mountains, the Dolomites. But most of all, I just love 'wasting time' with my boys!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*