Letter to Dutch branch organisation for technology industry FME

Please show your support for Dorsen
I send this letter on 12th of april, no response. On 1st of May, I have send a reminder, still no response….
Van: <amacco@hotmail.com>
Datum: 12 april 2017 15:43:57 GMT+1
Aan: <robert.van.beek@fme.nl>
Onderwerp: Kinderarbeid in de kobalt mijnen in DR Congo

Geachte dhr van Beek,

Graag vraag ik uw aandacht voor de kinderen in de kobalt mijnen in DR Congo.

Mijn naam is Annemiek Macco, 43 jaar, getrouwd en moeder van twee kleine jongetjes van 1,5 en 3. Ik woon in Uden en ik ben piloot (gezagvoerder) bij KLM.
Op dinsdag 28 februari heeft RTL nieuws een item uitgezonden over Dorsen, een jongetje van 8 wat in de mijnen in Congo moet werken voor slechts 10 cent per dag. Dit nieuws item heeft mij diep geraakt en sindsdien laat Dorsen mij niet meer los. Het nieuws item is oorspronkelijk van Sky News, de link vindt u hier; http://news.sky.com/story/meet-dorsen-8-who-mines-cobalt-to-make-your-smartphone-work-10784120
Ik begrijp dat u afgevaardigde bent van de branche organisatie FME, voor technologische industrie. Deze industrie is gebruikt ook veel kobalt, kobalt wat gewonnen wordt door oa kleine kinderen zoals Dorsen.
Gelukkig is er nu een wet aangenomen die Nederlandse bedrijven verplicht grondstoffen op een duurzame en eerlijke manier te verkrijgen. Daarnaast zijn Apple en het Chinese bedrijf het “Responsible Cobalt Initiative” gestart.
Allemaal mooie vooruitgang, maar het kan beter! Kinderarbeid anno 2017 kan echt niet meer, waar ook ter wereld! En zeker niet als wij westerse landen daar alleen maar beter en rijker van worden.
Het baart mij als moeder zorgen en doet mij verdriet, deze kleine kinderen ‘voor ons’ zo te zien werken onder erbarmelijke omstandigheden.
Samen met mijn companion in de UK ben ik een website gestart; www.cobaltchildren.org. Wij willen deze kinderen helpen, brengen het probleem onder de aandacht, zamelen geld in, maar we willen ook Dorsen vinden, zodat we hem en zijn vriendjes een beter leven kunnen bezorgen. Kinderen moeten spelen en leren, en niet werken voor de welvaart van anderen…..
Daarom zou ik u willen vragen de met de FME de technologische bedrijven, die oa kobalt krijgen uit Afrika, aan te moedigen niet meer deze grondstof in te kopen als het niet op een humanitaire en verantwoorde manier gewonnen is.
Ik hoop van u te horen, en wellicht kunt u ons helpen met dit project.
Met vriendelijke bezorgde groet,
Annemiek Macco
About Annemiek Macco 3 Articles
Mother of two sweet little boys (1 and 3) and wife to Mark, a dutch marine. Pilot for KLM airlines, who loves all outdoor sports and fitness and jogging. During spring and summer I can mostly be found in the garden. My other passion is visiting the Italian mountains, the Dolomites. But most of all, I just love 'wasting time' with my boys!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*